fbpx
logo-mini

Začetki supanja so se razvili na Havajih. Kmalu se je supanje razširilo po vsem svetu in je iz dneva v dan bolj priljubljeno. Supanje je primerno za vse vode, pa naj bo to morje, reka ali jezero. Kratica SUP stoji za »Stand Up Paddling«, kar v slovenskem prevodu pomeni: »Stojiš in veslaš.« Že samo ime pove celoten postopek SUPanja. Postavimo se na desko, v roke primemo veslo in se z veslanjem popeljemo po vodni gladini. Če na vodni gladini želimo ostati, poskrbimo za ravnotežje in tako že obvladamo SUPanje. Kadar je voda valovita, je SUPanje vedno zahtevnejše, a ni razloga za skrb. Sami se lahko odločimo, po kakšni vodi – mirni ali valoviti – se bomo podali in si hkrati prilagodimo zahtevnost. Padci oziroma zdrsi iz deske redki, a kadar pristanemo v vodi, je plavanje nujna veščina. Kadar se opravimo SUPat zjutraj ali zvečer, se lahko rekreacija kar hitro spremeni v oddih. Deska, ki reže sončne žarke na mirni vodni gladini, ustvari nepozabno doživetje.

Je! Kakorkoli se ti zdi supanje za zdaj znanstvena fantastika, ga je resnično enostavno in hitro osvojiti, ne glede na leta in tvoje pretekle izkušnje na vodi. Ko se navadiš, postane supanje kot vožnja s kolesom. Supanje je odličen vodni šport za vse generacije za pridobivanje kondicije in oblikovanje postave, saj s pravilno držo ter pravilnim veslanjem delajo skoraj vse mišice na tvojem telesu.

KORISTI SUPANJA:
› vaja za celo telo, od glave do pete
› ravnovesje, moč, vzdržljivost, koordinacija, prožnost in stabilnost
› pozitiven vpliv kardiovaskularne vadbe
› vadba na prostem v naravi
› supanje je zabava in sprostitev

Supaš lahko praktično kjerkoli, kjer je voda globoka več kot meter.  Seveda zelo priporočamo, da raziščeš lepote smaragdne reke Soče. Najlepše lokacije kot so sotočje Soče in Tolminke, jezero Most na Soči in njeni mirni skriti kotički so obvezni na seznamu vsakega suparja.

To vprašanje se pojavi pri vseh, ki prvič stopite na SUP desko. V hudi vročini zares potrebuješ le kopalke. Ne pozabi seveda na sončno kremo, sončna očala in kapo s šildom. Supamo bosi.
V toplih pomladnih ali jesenskih dneh pa lahko oblečeš tudi športno majico, hlače ali trenerko – lahka športna oblačila. Ne glede na vse je dobra volja seveda nepogrešljiva.

V Posočju lahko najameš napihljivo desko pri Soča SUP.
SUP si lahko najlažje zagotoviš, da predhodno opraviš rezervacijo prek naše spletne strani. Dobimo se na vstopni točki ob reki Soči, kjer lahko SUP prevzameš in tudi vrneš. V ceni najema je vključen SUP, nastavljivo veslo, varnostna vrvica in po potrebi rešilni jopič. Na željo lahko dobiš tudi nepremočljivo torbo za osebne stvari. Supanje ni vodeno s strani vodiča.

Razpoložljivost SUPov vnaprej lahko zagotovimo le ob predhodnem vplačilu rezervacije.

Kje nas najdeš?