logo-mini

Supanje?

Začetki supanja so se razvili na Havajih. Kmalu se je supanje razširilo po vsem svetu in je iz dneva v dan bolj priljubljeno. Supanje je primerno za vse vode, pa naj bo to morje, reka ali jezero. Kratica SUP stoji za »Stand Up Paddling«, kar v slovenskem prevodu pomeni: »Stojiš in veslaš.« Že samo ime pove celoten postopek SUPanja. Postavimo se na desko, v roke primemo veslo in se z veslanjem popeljemo po vodni gladini. Če na vodni gladini želimo ostati, poskrbimo za ravnotežje in tako že obvladamo SUPanje. Kadar je voda valovita, je SUPanje vedno zahtevnejše, a ni razloga za skrb. Sami se lahko odločimo, po kakšni vodi – mirni ali valoviti – se bomo podali in si hkrati prilagodimo zahtevnost. Padci oziroma zdrsi iz deske redki, a kadar pristanemo v vodi, je plavanje nujna veščina. Kadar se opravimo SUPat zjutraj ali zvečer, se lahko rekreacija kar hitro spremeni v oddih. Deska, ki reže sončne žarke na mirni vodni gladini, ustvari nepozabno doživetje.

Oceni nas: / Rate us:

Je! Kakorkoli se ti zdi supanje za zdaj znanstvena fantastika, ga je resnično enostavno in hitro osvojiti, ne glede na leta in tvoje pretekle izkušnje na vodi. Ko se navadiš, postane supanje kot vožnja s kolesom. Supanje je odličen vodni šport za vse generacije za pridobivanje kondicije in oblikovanje postave, saj s pravilno držo ter pravilnim veslanjem delajo skoraj vse mišice na tvojem telesu.

KORISTI SUPANJA:
› vaja za celo telo, od glave do pete
› ravnovesje, moč, vzdržljivost, koordinacija, prožnost in stabilnost
› pozitiven vpliv kardiovaskularne vadbe
› vadba na prostem v naravi
› supanje je zabava in sprostitev

Supaš lahko praktično kjerkoli, kjer je voda globoka več kot meter.  Seveda zelo priporočamo, da raziščeš lepote smaragdne reke Soče. Najlepše lokacije kot so sotočje Soče in Tolminke, jezero